Wat doen wij

Wij zijn er voor alle vrouwen, jongeren, kinderen en hun familieleden in Irak die onze hulp nodig hebben. Wij doen het met zorgvuldigheid en richten ons op essentiële hulp die ze nodig hebben, denk hierbij aan;

• Woning : Wij proberen onbewoonbare woningen weer bewoonbaar te maken. Dit doen wij d.m.v. dak-afdichting en eventuele technische installaties. 

• Kleding: We proberen onze doelgroep te voorzien van kleding. Wij proberen dit uiteraard per seizoen te doen. Zodat men kleding heeft voor de zomer, herfst winter en lente. Wil je hieraan meehelpen? Klik dan hier voor meer informatie.  

• Inkomsten/bijscholing: Wij proberen deze mensen te steunen door een vak aan te leren, denk hierbij aan een kappers- bakkers- of naaiopleiding. Nadat deze succesvol is afgerond kan men zelfstandig inkomsten generen en hebben ze ons hulp minder snel/hard weer nodig. Wanneer het nodig is kan men een opfriscursus krijgen. Zodat ze het vak nog beter kunnen uitoefenen.

• Onderwijs: Wij proberen verschillende scholen, die de afgelopen jaren niet zijn onderhouden weer een frisse start te geven. Wij zullen dan bijvoorbeeld de wc’s opknappen, deuren in lokalen plaatsen en zo nodig verven of een nieuwe vloer aanleggen. Niet minder belangrijk willen wij graag ondernemende en uitdagende schoolpleinen creëren zodat de kinderen echt kind kunnen zijn. Dit zal dan bijdragen aan voldoende motivatie om een opleiding af te ronden en hoop hebben op de toekomst. Wil je hieraan meehelpen? Klik dan hier voor meer informatie.  

• Medische zorg: Gezien het feit er in Irak geen zorgverzekering is, willen wij graag de mensen steunen die zelf het geld niet hebben om langs een dokter te gaan. Wij zullen dan het ziekenhuis vooraf al betalen voor eventuele kosten die gemaakt zullen worden door onze cliënten.  Wil je hieraan meehelpen? Klik dan hier voor meer informatie. 

• Voedselpakket: We proberen samen met jullie voedselpakketten te creëren. Benieuwd wat hierin zit? Klik dan hier voor meer informatie.  

Benieuwd wat hierin zit?

hebben we jouw interesse gewekt?

Gemotiveerd om mee te helpen? Klik dan hier

Menu