Transparantie

Babylon

Alle werkzaamheden die Stichting Babylon uitvoert, is gericht op kinderen, jongeren, vrouwen en kwetsbare gezinnen die jullie hulp hard nodig hebben.
Daarom we hebben van de Staat ANBI Status gekregen. Ook ons beleidstukken en jaarcijfers kunt u hier bekijken. U bent dus ervan verzekerd dat met het geld dat u doneert echt bijdraagt aan een betere leven.

Verder via link hieronder kunt u onze naam stichting Babylon en woonplaats Den Haag intoetsen en zelf controleren dat wij echt in bezit zijn van ANBI-Status. Dit hoort ook in transparantie.

https://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/anbi_zoeken/

Veel gestelde vragen over goede doelen en ANBI Status
https://goededoelen.nl/veelgestelde-vragen

Bepaal zelf waar u wilt gaan doneren

Bij Stichting Babylon kunt u vrij doneren. Wij hebben meerdere projecten en plannen. U kunt zelf kiezen naar welke doel of project. Als u graag wilt dat u geld naar een specifiek doel/ project gaat, dat kunt u dit gewoon aangeven. U kunt eenmalig doneren, maart ook een doorlopende donatie behoort tot de mogelijkheid waarbij dit kunt in elke moment stop zetten zonder enige problemen. Hoe u ook doneert, u verandert sowieso hun leven. Wij vinden dat ze een toekomst verdienen en u kunt ons hierbij helpen.

ANBI-status

Stichting Babylon sinds 28 augustus 2019 een ANBI-status. ANBI staat voor Algemeen Nut Beoogde Instelling en wordt door de overheid uitgegeven aan instellingen die zich inzetten voor het algemeen belang. Het is niet vanzelfsprekend om een ANBI-status te hebben als stichting, want de eisen zijn vrij streng.

moeten wij onder andere aan de volgende eisen voldoen:

  • 90% Van de werkzaamheden moet het algemeen belang dienen
  • De Stichting mag geen winstoogmerk hebben
  • Mensen die rechtstreeks met de stichting verbonden zijn, moeten voldoen aan integriteitseisen
  • Geen enkel persoon mag over het vermogen van de stichting beschikken, alsof het zijn eigen vermogen is

De ANBI-status onderstreept dat wij een oprechte organisatie zijn, die alles in het werk stelt voor de weeskinderen in Irak. Om de status te behouden moeten wij elk jaar weer voldoen aan de eisen vanuit de overheid, hierdoor weet u zeker dat wij een betrouwbare en transparante organisatie zijn.

Wilt u exact weten aan welke eisen wij moeten voldoen? Klik dan op de button hieronder.

Menu