Kleding doneren Amsterdam

Kleding is een primaire basisbehoefte. Stichting Babylon zet zich in voor het ondersteunen van kinderen, jongeren en vrouwen in Irak. Wij geloven dat elk kind recht heeft op de basisbehoefte zoals voeding, onderwijs en kleding. Dankzij onze kleding containers kun jij je kleding doneren in Amsterdam. Op deze manier krijg tweedehands kleding een nieuw leven en helpt het kinderen in Irak om er warm bij te zitten in de winter. Ook help je met kleding doneren om kansarme kinderen en jongeren in Nederland te verzorgen, en zich daarmee beter te laten voelen.

Waarom kleding doneren?

In Irak hebben veel kinderen niet genoeg kleding om zich warm te houden in de strenge winters of om zich gepast te kleden voor school. Jouw gedoneerde kleding zorgt niet alleen voor warmte en bescherming, maar draagt ook bij aan hun zelfvertrouwen.

Gedoneerde kleding krijgt een tweede kans om andere personen te kleden, warm te houden en uiteindelijk blij te maken met een kledingstuk die ander niet meer nodig heeft. Is jouw kleding niet meer goed genoeg om door te geven? Dan zullen wij het op een verantwoorde manier voor je recyclen. Ook dit levert geld op voor het goed doel!

Welke kleding kun je doneren?

Wil jij jouw gebruikte kleding doneren aan Stichting Babylon. Dan zijn we je heel erg dankbaar! Wij accepteren graag schone, droge en licht gebruikte kleding voor kinderen van alle leeftijden. Denk hierbij aan:

  • Truien en jassen
  • Broeken en rokken
  • T-shirts en blouses
  • Tassen
  • Knuffels
  • Schoenen in goede staat

Je doneert jouw kleding door ze veilig op te bergen in een grote zak. Zorg ervoor dat deze zak goed afgesloten is.

Kleding doneren Amsterdam

Onze kledingcontainers zijn te vinden in grote delen van het land – voor nu vooral in de Randstad – zoals in Amsterdam. We zetten de plekken, inclusief adressen in Noord-Holland graag voor je op een rijtje.

Noord-Holland

 

Stad
Adres
Postcode
Alkmaar Arubastraat 4 1825 PV
Alkmaar Beethovensingel 19 1817 HJ
Alkmaar Jan Steenstraat 1816 CT
Amsterdam Botteskerksingel 30B 1069 XT
Amsterdam Derkinderenstaraat 143 1061 VW
Amsterdam Mendes Da Costahof 32 1067 ZN
Haarlem Betuwelaan 15 2036 GV
Heerhugowaard Deimoslaan 6 1702 CK
Hoorn Johannes Poststraat 69 1624 CB
Leiden Adriaan Pauwstraat 1 2334 CG
Leiden Broekplein 10 2318 TJ

Menu