Basisschoolrenovatie

Ieder kind veilig naar school

Dat is de wens! In Nederland vaak de normaalste zaak van de wereld, maar in Irak is dat niet altijd een gegeven. Basisscholen zijn vaak vervallen, vies en onveilig voor kinderen. Daar willen wij bij Stichting Babylon iets aan doen. Een juiste basis opzetten, door kansarme kinderen de kans te geven op de juiste educatie. Daarmee bieden we toekomstperspectief! Van 2021 tot begin 2023 hebben wij samen met andere organisaties, goede doelen en stichtingen een basisschool volledig gerenoveerd. Een groot succes!

Ieder kind veilig naar school

Dat is de wens! In Nederland vaak de normaalste zaak van de wereld, maar in Irak is dat niet altijd een gegeven. Basisscholen zijn vaak vervallen, vies en onveilig voor kinderen. Daar willen wij bij Stichting Babylon iets aan doen. Een juiste basis opzetten, door kansarme kinderen de kans te geven op de juiste educatie. Daarmee bieden we toekomstperspectief! Van 2021 tot begin 2023 hebben wij samen met andere organisaties, goede doelen en stichtingen een basisschool volledig gerenoveerd. Een groot succes!

Samen maken we het verschil

Een prachtig doel waar we samen naartoe hebben gewerkt. Zo hoeven jonge kinderen niet na een regenbui met natte voeten in het lokaal te zitten. Is het veilig om naar het toilet te gaan, zonder dat het dak instort. Kunnen kinderen ook in de koude winter naar school en zien ze dankzij de werkende verlichting waar ze mee bezig zijn. Zo ondersteund Stichting Babylon de basis levensbehoeftes van deze kinderen.

Hoe we dit hebben gedaan?

In vier fases renoveerden we een basisschool en bouwden deze om tot een veilige plek voor educatie in Irak. Daarin lag de focus op de volgende onderdelen:

  • Fase 1: Het aanleggen van werkende isolering en toiletten
  • Fase 2: Het renoveren van elf klaslokalen en veiligheidshekken
  • Fase 3: Het renoveren en creëren van praktijklokalen, directie- en lerarenkamers
  • Fase 4: Afronden van een kindvriendelijk schoolplein

Een veilige basisschool voor 1500 kinderen

Met onze renovatie hebben we samen met organisaties als Wilde Ganzen, Stichting Goki en Happy Child ervoor gezorgd dat ruim 1500 kinderen veilig naar school kunnen. Daarbij realiseerden we werkende klaslokalen, een schoolplein waar kinderen écht kind kunnen zijn. Een plek waar hoop op een goede toekomst werkelijkheid wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu