Ons werk

Babylon

Wij zijn voor alle kinderen, vrouwen en jongeren en hun familie in Irak die onze hulp nodig hebben. We doen het met zorgvuldig en richten we op de essentiële hulp die ze nodig hebben, zoals:

  • Huisvesting: We maken hun woning waar de arme gezinnen wonen weer bewoonbaar. Dit kan doormiddel van dak afdichten, nieuw raam/ deur, muur aan binnen kant herstellen en schilderen. Daarnaast ook de basis benodigde zoals gasfornuis, koelkast, kachel, bedden, dekbedden, kasten en wat heel noodzakelijke is kleine generatoren om wanner geen elektriciteit is zelf van stroom te kunnen voorzien.
  • Kleding: We proberen gezinnen voorzien van seizoen kleding, zoals in winter zorgen we voor winterkleding en in de zomer de zomerkleding. Daarnaast helpen we hun kinderen met school uniform en tas met schriften en potloden om naar de school te kunnen gaan zonder zich minder te voelen tegenover andere klasgenoten.
  • Inkomsten: We helpen de gezinnen aan de juiste middelen om zelf evenwichtige inkomen te genereren. Dat doen we doormiddel van scholing, workshoppen zoals kapster, naaister en bakker. We zullen hun ondersteunen vanaf het begin tot dat ze volledige zelfstandig kunnen zijn.
  • Onderwijs: We proberen de basisscholen die zeer slecht aan toe zijn omdat ze de afgelopen jaren bijna geen onderhoud hebben gekregen en dat heeft toe geleid tot zeer slechte hygiëne, slechte lokalen zonder deuren, geen speelterrein voor de kinderen een nieuwe leven in te blazen door te renoveren zoals nieuwe toiletten voor meisje en jongens, nieuwe speelterreinen voor de kinderen om in hun pauzes echt een rustgevoel te krijgen en verder wat belangrijk is ,motivatie en hoop aan hun geven om naar school te gaan met een droom naar een mooie toekomst. 
  • Medische zorg: Wie medische zorg nodig heeft maar niet in bezit is van geld proberen we hun hierbij te helpen. Ieder mens heeft recht om een medische hulp.
  • Bijscholing: We proberen de alleenstaande vrouwen die kinderen hebben te helpen met bijscholing. Dit doen we door workshops te geven in kapper, bakker of kleermaakster. Hiermee volgen ze een traject om uiteindelijk zelfstandig te kunnen werken en hun gezin kunnen onderhouden. We blijven ze monitoren hun en hun gezien monitoren totdat ze volledig veilig kunnen verder gaan.
  • Voedselpakket: We proberen voedselpakket samen te stellen die voorzien worden van basisbehoeften en die aan de kwetsbare gezinnen te geven. 
Menu